Torii – Podium Asteriks – EVENEMENT WORDT VERPLAATST

28 mei 2020

Datum

28 mei 2020

Tijd

20:00 - 23:00

Locatie

Grote zaal
Voorverkoop
€7.50

(excl. servicekosten)

De psychedelische pop van het Nederlandse kwintet Torii lijkt behendig voorbij te waaien zonder zorgen ter wereld: warm, weemoedig en gewichtloos. Meerdere luisteraars naar de debuut-LP Return To Form van de band (verwacht begin 2020) onthullen echter een grimmige antithese van dat snelle oordeel: elk van deze elf nummers is met zorgvuldige, opzettelijke zorg geschreven, gecomponeerd en opgenomen. Oprichter Domenico Mangione vertaalt onrustige gevoelens van trauma, eenzaamheid en vervreemding in zijn ingewikkelde, spectrale productiewaarden.

Torii begon als een solo-project dat Mangione-demotracks vond in een verlaten schoolgebouw. Dit nogal verlaten landschap, plus het gekrijs van de meeuwen die het gebied terroriseerden, vormden de perfecte echokamer voor de Nederlandse muzikant en producer om zijn definitieve stem te vinden, in zijn gewenste tempo. Dat gezegd hebbende: Torii’s vroege incarnaties – met een draaiende line-up van muzikanten rond Mangione – waren als gevolg daarvan veel grilliger in sonics en live-uitvoeringen.

Over het komende album ‘Return To Form’ uit februari 2020: De fosforescerende phaser-doordrenkte glimmer van ‘Oh Nola’ en het verdovende middel, Van Kleef-geschreven ‘Sinuosity’ illustreren beide de wens van de band om een ??alchemie van pop-harmonischen en textuur te creëren die op de een of andere manier alles behalve intimiderend is. Domenico: “Tijmen speelde deze prachtige blokfluitmelodie op (Sinuosity) die nauwelijks hoorbaar is. We houden alle vier van zulke platen: waarin je elke keer dat je het hoort iets nieuws ontdekt. Maar zonder dat het overweldigend wordt.”

Meer informatie

Facebook event

Andere events