STEVE HARLEY (COCKNEY REBEL); WORDT VERPLAATST NAAR EEN NIEUWE DATUM

11 okt 2020

Datum

11 okt 2020

Tijd

16:00 - 18:00

Locatie

Grote zaal
ZIT CONCERT
Voorverkoop
€26.95

(incl. servicekosten)

Deurverkoop
€30

The Cockney Rebel komt naar Zalen Schaaf!!

Steve Harley, de originele Cockney Rebel, gaat akoestisch toeren in kwartet-formule. In The Acoustic Band wordt Steve muzikaal bijgestaan door long-time friend violist/gitarist Barry Wickens, Oli Hayhurst op (contra)bas en Dave Delarre op lead gitaar.

Steve Harley & Cockney Rebel zal voor degene die de 70’s en de glamrock hebben meegemaakt geen onbekende meer zijn. Voor mensen die jaarlijks de Top 2000 volgen trouwens ook niet, want de klassiekers ‘Make Me Smile (Come Up And See Me)’ en ‘Sebastian’ staan al sinds de jaren 90 jaarlijks in de lijst. Make Me Smile (Come Up And See Me) was een dikke nummer 1 hit in Nederland.

Steve besloot om vanaf dat moment verder te gaan als Steve Harley & Cockney Rebel. In de jaren ’70 schreef Harley o.a. met Marc Bolan (T-Rex), Bobby Kimball (Toto) en Michael McDonald (Doobie Brothers).
Cockney Rebel met zanger Steve Harley was naast onder andere T. Rex en Roxy Music, een van de meest creatieve Britse bands uit de glamrockperiode. Steve Harley’s stemgeluid roept soms herinneringen op aan Bob Dylan rond de tijd van Blonde On Blonde.

De muziek van Steve Harley & Cockney Rebel is eclectisch te noemen met uiteenlopende invloeden van klassieke muziek tot progrock.
Luister naar de track Sebastian en al snel blijkt Steve Harley een onderschat tekstschrijver te zijn. Het tien minuten durende duistere epos Death Trip, maakt de band zo briljant en verrassend.

Tel daar Harley’s geweldige gevoel voor melodie en zijn scherpe pen bij op en weet dat we hier met een unieke muzikant te maken hebben.
11 oktober in Zalen schaaf beloofd een sfeervolle voorstelling te worden van de man die door Rod Stewart werd beschreven als “één van de beste tekstschrijvers die Groot-Brittannië ooit heeft geproduceerd”.

Er zijn enkel zitplaatsen voor deze show. Er is vrije plaatskeuze.

 

Meer informatie

Facebook event

Officiele website

Urenschema

15:00 -
Deuren open
16:00 -
Aanvang concert

Andere events