De Joodse Bruiloft – Verplaatst naar april/mei 2021

23 jan 2020

Datum

23 jan 2020

Locatie

Grote zaal
Voorverkoop
€24

(incl. servicekosten)

Beste bruiloftsgast,
De voorstellingen van De Joodse Bruiloft die stonden gepland in april en mei, gaan vanwege de coronacrisis niet door. We verplaatsen het theaterstuk naar dezelfde periode volgend jaar. ‘Het is confronterend en pijnlijk in deze moeilijke tijd. Maar wij kijken ernaar uit om u in 2021 in goede gezondheid terug te zien’, aldus regisseur Silvia Andringa.

Bijna niet te bevatten wat er nu gebeurt, zegt regisseur Silvia Andringa. ‘Onze levendige cultuursector is in één klap tot stilstand gekomen. Voor de spelers, technici, vormgevers, productiemensen en iedereen die betrokken is bij De Joodse Bruiloft en De Jonge Republiek is er op dit moment vrijwel geen werk meer en dus is het even uit met de mooie plannen. Dat is confronterend en pijnlijk. En het is ook hartverwarmend om te zien hoe iedereen elkaar steunt in deze moeilijke tijd. We zijn veerkrachtig en creatief en kunnen improviseren als de beste. Daarom pakken we de draad volgend jaar rond dezelfde tijd met evenveel liefde weer op. Zodat we alle bezoekers in 2021 als bruiloftsgasten door de Joodse wijk mogen voeren en in Zalen Schaaf opnieuw een indrukwekkend verhaal kunnen brengen. Waarin we vieren, ons verwonderen, meeleven en herdenken. Ik voorzie een gunstig gesternte: Mazzeltov!’.

Mensen die kaarten hebben gekocht, krijgen persoonlijk bericht. De tickets blijven geldig voor de voorstellingen die volgend jaar tussen 9 april en 4 mei worden opgevoerd. Wij kijken er met het hele team nu alweer naar uit en zien u graag volgend jaar weer terug in goede gezondheid!

 

De Joodse Bruiloft

Een theatrale vertelling in het hart van de Joodse buurt in Leeuwarden
In het kader van de viering van 75 jaar Bevrijding transformeert het boek De Joodse Bruiloft van journalist Auke Zeldenrust in een bijzondere voorstelling over de vooroorlogse Joodse wijk in Leeuwarden en haar inwoners. Na het succes van Holstmeer komt regisseur Silvia Andringa opnieuw met een theatervoorstelling waarin het onzichtbare zichtbaar wordt.

De Joodse Bruiloft neemt je mee naar een bijzondere gemeenschap, voorbije tijden en verhalen van veerkracht, verlies, liefde en hoop. De voorstelling start bij de Joodse School aan de Abraham Levissonstraat in Leeuwarden. Via een korte museale wandeling, maakt het publiek kennis met bewoners uit de jaren 30 en wordt welkom geheten bij een intieme voorstelling in Zalen Schaaf. Als bruiloftsgast word je meegevoerd in de verhalen rond het bruidspaar Barend en Mimi, en de Joodse gemeenschap in Leeuwarden van voor en tijdens WOII.

Info
De eerste serie voorstellingen spelen we in de week van de Holocaust Herdenkingsweek in januari. Een tweede serie speelt in de weken rond 75 jaar Bevrijding in april en mei. De voorstelling start bij de Joodse School aan de Abraham Levissonstraat en eindigt bij Zalen Schaaf in de Breedstraat. Na afloop van enkele voorstellingen is er een kort nagesprek met een ‘ervaringsdeskundige’ over de buurt en haar inwoners in verleden en heden.

Over de makers
Ceremoniemeester en verteller is journalist Auke Zeldenrust. Hij wordt bijgestaan door een kleurrijk artistiek team: zang door Lucette van den Berg, spel en dans door Rabbi Jallo en Rosanna ter Steege en zandtekeningen van Elze van den Akker. Een bijzondere rol is er weggelegd voor de huidige bewoners van de Joodse wijk. Zij gidsen het publiek door hun straten en stellen de toenmalige bewoners voor.

De voorstelling start bij de Joodse School aan de Abraham Levissonstraat in Leeuwarden. De deuren zijn een half uur voor de aanvang van de voorstelling open. Na afloop van enkele voorstellingen is er een kort nagesprek met een ‘ervaringsdeskundige’ over de buurt en haar inwoners in verleden en heden.

Data

JANUARI 2020
do 23 januari      20.00 uur
vr 24 januari       20.00 uur (incl. nagesprek)
za 25 januari      20.00 uur (incl. nagesprek)  PREMIERE (UITVERKOCHT)
zo 26 januari      14.30 uur (incl. nagesprek)
ma 27 januari     20.00 uur
wo 29 januari     14.30 uur
wo 29 januari     20.00 uur
do 30 januari      14.30 uur
do 30 januari      20.00 uur
vr 31 januari       14.30 uur
vr 31 januari       20.00 uur (incl. nagesprek)

APRIL 2020
di  14 april          20.00 uur
wo 15 april         20.00 uur (incl. nagesprek)
do 16 april         14.30 uur
do 16 april          20.00 uur
vr 17 april           14.30 uur
vr 17 april           20.00 uur
zo 19 april          14.30 uur (incl. nagesprek)
za 25 april          20.00 uur (incl. nagesprek)
zo 26 april          14.30 uur (incl. nagesprek)
wo 29 april         20.00 uur
do 30 april         20.00 uur

MEI 2020
vr 1 mei               20.00 uur
za 2 mei              14.30 uur
za 2 mei              20.00 uur (incl. nagesprek)
zo 3 mei              14.30 uur (incl. nagesprek)
ma 4 mei             20.30 uur |gewijzigde aanvangstijd i.v.m Dodenherdenking (incl. nagesprek)

Tijden avondvoorstelling
Deuren open:     19:30u.
Aanvang:            20:00u.
Einde:           +/- 21:45u.

Tijden middagvoorstellingen
Deuren open:     14:00u.
Aanvang:            14.30u.
Einde:           +/- 16:15u.

Let op: de voorstelling begint bij De Joodse School aan de A.S. Levissonstraat en eindigt in Zalen Schaaf

Idee Auke Zeldenrust
Concept en regie  Silvia Andringa
Co-regie Job de Roo
Vertelling Auke Zeldenrust
Spel, dans Rabbi Jallo, Rosanna ter Steege
Zang Lucette van den Berg
Zandtekeningen Elze van den Akker
Vormgeving Udo Thijssen
Kostuums  Elze van den Akker
Choreografie Kalpana Raghuraman
Techniek  Jeroen van Casteren, Rutger van der Hout
PR en Communicatie  Annet Koopmans
Vrijwilligerscoördinatie Robert Kronenburg
Grafische vormgeving Serena Kloet
Publiciteitsbeeld Udo Thijssen
Productieleiding  Coco de Haas
Zakelijke leiding  Gysèle ter Berg
Artistieke leiding Silvia Andringa

Met speciale dank aan de familie Boers, Halbe Hageman,  Jorrit Volkers, Meeuw jonge theatermakers, Friesland College D’Drive, Wijkpanel Binnenstad Leeuwarden, HCL, Tresoar, vrijwilligers wijkroute en de Joodse gemeenschap in Leeuwarden.

 

Meer informatie

Facebook event

Officiele website

Urenschema

Andere events