BOTS + Melvin van Eldik

17 nov 2019

Datum

17 nov 2019

Tijd

15:00 - 18:30

Locatie

Grote zaal
Pay What You Want; aan de deur
Samen met Melvin van Eldik, komt BOTS deze zondagmiddag naar Zalen Schaaf, voor een wel zeer speciale gelegenheid, welke zeer binnenkort bekend wordt gemaakt!
 
Voor dit concert mag je zelf bepalen wat je wilt betalen aan de deur:
Pay What You Want, oftewel; betaal wat je ervoor over hebt!
 
Bots is een Nederlandse band die in 1974 is opgericht, toen Hans Sanders aan de Sociale academie te Eindhoven studeerde. Andere leden van het eerste uur waren Bonkie Bongaerts, Sjors van de Molengraft, Peter de Vries en Floris Teunissen van Manen. De eerste albums werden geproduceerd door Peter Koelewijn. Sanders en Koelewijn speelden daarvoor samen in de popgroep 4 pk.
De groep kwam voort uit uitgesproken linkse milieus, wat doorklonk in de maatschappijkritische (soms radicale) teksten, en verwierf met name bekendheid door de hit Zeven dagen lang uit 1976. In Duitsland (niet alleen in West-, maar ook in de DDR) verwierf de band een grotere populariteit, niet alleen met Sieben Tage lang maar vooral ook met Das weiche Wasser, een protestlied tegen de plaatsing van kruisraketten begin jaren tachtig.
 
Vanaf 2003 stond Bots weer op de planken. Na een lange adempauze begon Sanders toen met het schrijven aan een nieuw Bots-album. In januari 2005 kwam alvast de nieuwe single uit: een remake van het liedje “Je voelt pas nattigheid als je droog komt te staan”. Bots was nog steeds een veelgevraagde formatie. In binnen- en buitenland deed het in een vernieuwde formatie spelende Bots regelmatig popfestivals aan.
 
In 2005 werd samen met rapper Ali B ter gelegenheid van de Muziek10Daagse een nieuwe versie van Zeven dagen lang opgenomen.
 
In mei 2007, tijdens de opnames van een nieuwe cd, kreeg zanger Hans Sanders te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Hij had toen vier nummers ingezongen. Er werd besloten dat de cd verder afgemaakt zou worden met gastzangers. Op 3 november 2007 overleed Sanders en de groep maakte vervolgens de opnames aan de hand van Sanders’ wensen en instructies af.

Meer informatie

Facebook event

Officiele website

Andere events

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *